Książka Ottolenghi Yotami Tamimi Sami „Jerozolima. Książka...
Brak metod dostawy dla tego produktu.
- autor: Ottolenghi Yotami, Tamimi Sami
- oprawa: twarda
- ilość stron: 320
Sklep z doświadczeniem
Sprzedajemy nasze produkty od 2013 roku dla dużych firm, sieci, gmin i urzędów
Najtańsza wysyłka
Oferujemy najtańszą wysyłkę na terenie całej Europy
Opis
- autor: Ottolenghi Yotami, Tamimi Sami
- oprawa: twarda
- ilość stron: 320
W książce znajdują się przepisy na klasyczne dania tego regionu, ale też mnóstwo znanych przepisów kuchni zamieszkujących stolicę Izraela muzułmańskich, żydowskich, chrześcijańskich i protestanckich społeczności. Ten kulturowy tygiel, w połączeniu z śródziemnomorskim klimatem i bogactwem świeżych produktów tworzy wyjątkową kulinarną mieszankę. Od zup, przez mięsa i ryby (dorada z harissą i wodą różaną), warzywa i sałatki, ziarna i strączki (ryż z szafranem, owocami berberysu i pistacjami), aż do ciast i deserów (ciasto z klementynek i syropu migdałowego), każdy znajdzie tu coś dla siebie. Ale „Jerozolima” to nie tylko przepisy. Między receptury wplecione są wspomnienia z dzieciństwa, gawędy o historii miasta i jego mieszkańców, przyprawione zabawnymi dywagacjami na temat „skromnego” bakłażana, wojen o hummus, a nawet kuchni gruzińskiej.