Profesjonalny wilk do mięsa z linii Profi Line marki Hendi. Doskonale sprawdza się w dużych restauracjach, małej gastronomii. Wysoka jakość wykonania naszych produktów to gwarancja satysfakcji.
Cechy produktu:
- Wysokiej jakości, profesjonalne urządzenie przeznaczone do mielenia wszystkich rodzajów mięsa bez kości i skóry
- Lej załadowczy i głowica wykonane z polerowanego stopu aluminium
- Prosty demontaż ułatwia czyszczenie urządzenia
- Silnik posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem
- Gardziel wykonana z odlewu żeliwa
- Lejek do kiełbas z polipropylenu w zestawie
- Taca załadowcza wykonana ze stali nierdzewnej
- 2 sitka z otworami 6 i 8 mm wykonane ze stali nierdzewnej
- Nóż i ślimak wykonane ze stali nierdzewnej
- Kołek dociskowy wykonany z polietylenu
- Przycisk resetujący chroniący przed przeciążeniem
- Antypoślizgowe nóżki
- Wyłącznik zgodny z normami EC i CE
– Wydajność chwilowa 100 kg/h
- 220 kg/h (210 819)
- prędkość obrotowa: 170 (rpm)
- Nie jest przeznaczony do pracy ciągłej
długość w mm: |
430 |
---|
szerokość w mm: |
250 |
---|
wysokość w mm: |
510 |
---|
moc (W): |
1100 |
---|
waga w kg: |
24 |
---|
- Przy pierwszym użyciu należy zdjąć głowicę i dokładnie umyć wszystkie części.
- Przed mieleniem należy dokręcić śrubę skrzydełkową do oporu. Nie należy używać narzędzi ani dokręcać śruby zbyt mocno.
- Przygotować mięso do mielenia usuwając skórę i kości. Następnie pociąć mięso na kawałki o odpowiedniej wielkości.
- Włożyć mięso do leja i popchnąć kołkiem dociskowym dołączonym do urządzenia. Nigdy nie popychać mięsa palcami, dłońmi ani innymi przedmiotami.
- Po zakończeniu użytkowania odłączyć urządzenie od źródła zasilania. Zdjąć głowicę, umyć i dokładnie osuszyć wszystkie części.
- W przypadku przeładowania urządzenia nastąpi jego automatyczne wyłączenie, aby uniknąć uszkodzenia. Wyłączyć urządzenie, pozostawić na kilka minut do ostygnięcia, nacisnąć przycisk resetowania i ponownie włączyć.
- W przypadku zablokowania głowicy, zmień kierunek obrotów, a następnie przywróć początkowy.
Uwaga:
Podczas mielenia mięso powinno gładko wychodzić z urządzenia. Jeśli tak nie jest lub jeśli mięso mapostać pasty, należy rozważyć następujące przyczyny i sposoby ich wyeliminowania:
Możliwa przyczyna Rozwiązanie
Zbyt mocne dokręcenie Poluzować i dokręcić ręcznie do lekkiego oporu.
Nie dokręcać zbyt mocno.
Sitko jest zablokowane Zdjąć sitko i wyczyść, założyć ponownie.
Stępione ostrza noży Można je naostrzyć, zalecana wymiana.